Viatge del Dani al Sud Est Asiatic  
Viaje del Dani al Sur Este Asiatico
2002

Informacio sobre Visats d´entrada a diferents paisos d´Asia.   INFORMACIO DEL 2002!!!!!

Informacio de com obtenir el Visat de Thailandia.

Si es vol viatjar a Thailandia amb bitllet d´avio de nomes anada cal tenir fet el visat amb validesa per dos mesos. Es pot fer al consulat Thailandes de Barcelona.
Real consulado de Thailandia,
Avda. Diagonal, 339 BIS, 4°, 1ª,   08037 Barcelona
 tel. 93-4581461

Costa 15 Euros i triga un parell de dies en fer-se. Es necessiten dues fotos carnet i omplir un formulari alla mateix.
El consul es Jaume Sabater.
De fet no et demanen pas el bitllet d´avio a l´arribada, el tramit es necessari per que et deixin sortir de Barcelona.
El visat de turisme d´un mes es pot extendre al pais per 10 dies extres a un cost de 500B
El visat de 2 mesos, nomes obtenible a Embaixades (Mai consulats), es pot extendre per 30 dies mes a un cost de 500 Bahts.
Overstaying: La multa per estar mes temps del permes al pais es de 200Baht/dia pagable al punt de sortida.
De totes formes hi ha mil trucs per extendre el visat en alla. Tant sols s´ha de sortir del pais i tornar a entrar per que et renovin el visat. Per exemple: Al nord de Thailandia, a la frontera amb Myanmar, esta la ciutat de Mae Sai i alla es gratis creuar la frontera a Myanmar i tornar a Thailandia el mateix dia o fins a un maxim de tres dies. Total, que de forma gratuita i sense gaire esforç ja tens el visat renovat per 30 dies mes.
 

 
Informacio de com obtenir el Visat de Cambodia.

Des de Thailandia:
A Bangkok no tindreu cap problema per obtenir el visat de Cambodia. A qualsevol agencia de viatges de Khao San Road pot fer visats afegint una petita comissio ... pero aixo t´estalvia maldecaps visitant embaixades que sempre estan lluny, pero l´embaixada de Cambodia a Bangkok fa visats de  30 i 40 dies per 20 Usd$. Requereix un dia de feina. Es necessiten 3 fotos carnet.
El preu varia segons els dies de que disposis per fer-te el visat. Menys temps mes car, pero normalment son 1.100 Bahts i triga un dia.
La visa de Cambodia es pot obtenir a l´arribada per $20/1.000Bahts. Sempre portar fotos carnet.
Frontera: Aranyaprathet (Thai) - Poipet (Camb.)
Pot ser que a la frontera algun oficial us demani per pagar un peculiar "Health Certificate" per no s´ha de pagar pas.
Des del Vietnam:
Es una mica mes de feina pq nomes tres agencies us podran fer el visat per Cambodia: Sinh Cafe, Kim Cafe o T&M Brothers Cafe.
O tambe podeu anar als consulat de Cambodia i fer-vos el Visat per lliure.
Al Consulat de Cambodia a Saigon el Visat d´un mes costa uns Usd$20, 3 fotos, i la fan el mateix dia.
Extensio del Visat:
Es pot fer a l´oficina d´immigracio a Phnom Penh.
El servei "express" costa 45 Usd$ per 30 dies d´extensio, requereix 1 dia de feina. El servei normal son  30 Usd$ pero triga gairabe un mes.
 

Informacio de com obtenir el Visat del Vietnam.

Des de Cambodia:
Cap problema, molts hotels o agencies de viatge poden tramitar-te el visat per una petita comissio.
Les agencies de la bora del riu afegeixen mes comissio pero son agencies oficials, d´altra banda a l´oest del mercat central de Phnom Penh hi ha tramitadors alternatius de visats, normalment botigues de lloguer de motos, que no cobren tanta comissio i el temps de tramitacio es el mateix, normalment 2-4 dies.
4 dies-32 Usd$ , 3 dies-35 Usd$ , 2 dies-55 Usd$ , 1 dia-60 Usd$ (pero gairebe impossible de fer.)
Tots aquests tramitadors alternatius de visats el fan a Shihanoukville, a on tenen el contacte i fan el "Monkey busines" aixi que no us extranyi que feu el visat a Phnom Penh i el visat sigui segellat i tramitat a Shihanoukville.
Alguns contactes em diuen que a Shihanoukville el cost de fer-se el visat a l´embaixada del Vietnam es Usd$30 i triga uns 5 minuts, pero aixo no ho puc confirmar personalment.
Des de Laos:
El problema es que a Laos no hi ha moltes agencies de viatge que tramitin visats aixi que nomes queda buscar el consulat del Vietnam i tenir sort.
Nomes es pot fer a la capital, Vientiane.
Si tens sort pots trobar alguna Guesthouse que et pugui fer el visat per "monkey busines" i una bona comissio.
Vientiane: Usd$55, triga uns 5 dies per la tramitacio.
Des de la Xina:
Cap problema. Es facil i prou rapid. Nomes s´ha d´anar a una agencia CITS i en uns dies, previ pagament, ja tens el visat. Es pot fer a les grans ciutats com Beijing, Shanghai o Hong Kong pero acostuma a ser mes car i s´han de fer mes cues, aixi que el millor es anar a fer-ho a Kunming, Nanning, Guillin o ciutats gairabe frontereres.
Els preus varien segons la ciutat.
Des de Thailandia:
A Bangkok es pot anar a l´Embaixada del Vietnam i obtenir el visat per uns 40-45 Usd$ i a Khao San Road es pot obtenir en 4 dies per uns 2000 Bahts.
Extensions del Visat:
L´extensio del Visat nomes es pot fer a l´oficina d´immigracio a Hanoi.
Una setmana  de temps extra costa 10Usd$.
 

Informacio de com obtenir el Visat de Laos.

Des del Vietnam:
Es car, molt, molt car. Seria una gran idea tenir-lo fet d´algun altre pais previament si saps quan hi aniras. Les tres agencies de viatge oficials, Kim, Sinh i T&M Bro el poden fer sense gaire problemes sobretot a Hanoi. Alguns hotels tambe els poden fer pero la comissio es molt mes alta. El problema es que al ser tant car normalment tothom, al Vietnam, es fa el visat de transit d´una setmana de durada i si els agrada el pais no hi ha cap problema per ampliar el visat en alla. Cada dia extra de Visat costa 3 usd$ i es pot ampliar a qualsevol lloc.
Des de la Xina:
Exactament el mateix que amb el Vietnam.
Cap problema. Es facil i prou rapid. Nomes s´ha d´anar a una agencia CITS i en uns dies, previ pagament, ja tens el visat. Es pot fer a les grans ciutats com Beijing, Shanghai o Hong Kong pero acostuma a ser mes car i s´han de fer mes cues, aixi que el millor es anar a fer-ho a Kunming, Nanning o ciutats gairabe frontereres.
Des de Thailandia:
La millor opcio es fer-se el visat a Khao San Road pq es facil i rapid ... pero tambe es pot anar al consulat o directament en arribar a la frontera de Nong Khai.
 
Bandera de Laos
Informacio de com obtenir el Visat de Hong Kong.

Els de la Comunitat Europeano necessitem visat durant un mes aixi que tens temps mes que suficient per visitar l´illa i buscar el desti següent.
A l´arribada a l´aeroport el segell et dona 30 dies de visat automaticament.
Extendre el visat a Hong Kong es gairebe impossible, no conec a ningu que ho hagi aconsseguit pero ... ;) ... tampoc conec a ningu que ho hagi necessitat!!!
Airport Bus A21 HK$33 - Va directe des de l´aeroport fins a Tsimtsatsui i l´area dels allotjaments barats.
Mirador i Chungking mansions.
 
Bandera de Hong Kong
Informacio de com obtenir el Visat de la Xina.

Des de Hong Kong:
Cap problema, nomes es una questio de diners. L´oficina del CITSes troba a Nathan Road, tot just davant de les Mirador i Chunking Mansions. Anar, pagar i en un parell de dies ja tens el Visat en regla.
Des de Thailandia:
Com sempre el secret es anar a Khao San Road i alla el tens en un parell, tres o quatre dies segons quanta presa tinguis i quants diners vulguis pagar ... o estalviar-te.
Normalment son 4 dies i varia de 1.300 a 1.700 Bahts.
Des del Vietnam:
Les tres agencies oficials poden tramitar el visat xines i tambe solen incloure el transport en tren fins a Kunming o Nanning. Es com una especie de pack.
Des de Laos:
Un rumor motxiller sense confirmar diu que des de Laos es l´unic lloc del sud-est asiatic a on pots tramitar un visat per a la xina de dos mesos quant a tots els altres paisos tant sols es un mes. Tot es anar al consulat o embaixada de Vientiane i preguntar .
 
Bandera de China

Informacio de tramitacio de visats.


Index
Index Asia
Motxiller de Sants